Preloader

Přístupnostní navigace

  • Přejít k obsahu
  • Přejít k hlavnímu menu
Mateřská škola Velká Bíteš

Mateřská škola

Velká Bíteš U Stadionu 538

  • +420 566 789 611
  • +725 909 815
  • reditelka@msbites.cz
  1. Položka
  2. Stravování
  3. Recepty

Recepty

Na této stránce naleznete různé recepty pro Vaši inspiraci.

Hovězí v kapustě

Hovězí v kapustě

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Kapustu očistíme, překrájíme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli…
Číst více
Květáková polévka

Květáková polévka

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, rozšleháme, přivedeme k varu a necháme 10 min vařit. Přidáme květák, sůl,…
Číst více
Pomazánka z drůbežího masa se sýrem

Pomazánka z drůbežího masa se sýrem

Pomazánkové máslo ušleháme se strouhaným sýrem a citrónovou šťávou. Přidáme vařené vychladlé ( dušené, pečené ) kuřecí (slepičí, krůtí ) maso jemně…
Číst více
Rajčatová polévka s ovesnými vločkami

Rajčatová polévka s ovesnými vločkami

Na oleji zpěníme cibuli, zalijeme vodou, přidáme zeleninu pod svíčkovou. Necháme zavřít a přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr, ocet, bokový list,…
Číst více
Sicilská rybí polévka

Sicilská rybí polévka

Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme rybí filé vykostěné, na kousky pokrájené a na kolečka pokrájený a omytý pórek. Osolíme a pomalu vaříme asi…
Číst více
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hladkou mouku, orestujeme a zalijeme. Přidáme nastrouhanou mrkev, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku…
Číst více
Kuře na způsob bažanta

Kuře na způsob bažanta

Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme. Do pekáče dáme olej, slaninu nakrájenou na kostečky, očištěnou na kostičky nakrájenou cibuli a…
Číst více
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a zalijeme vodou, přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu ( mrkev, celer, petržel, kapusta, pórek,…
Číst více
Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, opražíme, zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozmražený špenát,…
Číst více
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Rýži přebereme, omyjeme, vypereme, osolíme a uvaříme. Zeleninu ( mrkev, celer, petržel, květák, kedlubny, paprika, atd.) a cibuli nadrobno nakrájíme…
Číst více
Polévka pórková s kapáním

Polévka pórková s kapáním

Nakrájený pórek orestujeme na oleji, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Kapání přes hrubé síto zavaříme do vařící se…
Číst více
Pomazánka sýrová s celerem

Pomazánka sýrová s celerem

Do nádoby na šlehání dáme tavený sýr, máslo (rama), jemně nakrájenou cibuli. Dále vychlazená, uvařená vejce, která jsme si nastrouhali a nastrouhaný…
Číst více
Honolulu neboli zeleninové těstoviny s tuňákem

Honolulu neboli zeleninové těstoviny s tuňákem

Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme česnek a ještě krátce orestujeme. Přidáme tuňáka, scezenou zeleninu Julienne mix (od…
Číst více
Talíř duhové víly neboli kuřecí steak s kukuřičkou a zeleninou Julienne

Talíř duhové víly neboli kuřecí steak s kukuřičkou a zeleninou Julienne

Kuřecí maso připravíme jako přírodní steaky. Zeleninu Julienne mix (od Bonduelle) orestujeme na másle a jenom lehce dochutíme solí a cukrem. Potom…
Číst více
Jáhlová polévka se zeleninou

Jáhlová polévka se zeleninou

Jáhly vypereme a důkladně několikrát spaříme vařící vodou, aby ztratily hořkost. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer…
Číst více
Paprikové krupobití

Paprikové krupobití

Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji do sklovita, přidáme česnek nasekaný nadrobno, žampiony, paprikové trio Bonduelle a ještě krátce…
Číst více
Pozdrav z Balatonu neboli rybí filet se zeleninou a bramborem

Pozdrav z Balatonu neboli rybí filet se zeleninou a bramborem

Cibuli nakrájenou na proužky a Jullienne mix (od Bonduelle) orestujeme na oleji, přidáme paprikové trio (od Bonduelle) a ještě krátce orestujeme. Na…
Číst více
Hovězí na slanině, bulgur

Hovězí na slanině, bulgur

Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky a naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme. Plátky masa rychle opečeme na 1/3 tuku. Očištěnou nadrobno…
Číst více
Polévka cibulová s bramborem

Polévka cibulová s bramborem

Cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme na oleji. Přidáme mouku, opražíme, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme mléko,…
Číst více
Polévka cibulová se sýrem

Polévka cibulová se sýrem

Cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme na oleji. Přidáme mouku, opražíme, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Polévku  …
Číst více
  • Předchozí
  • 1
  • 2
  • Další
  • O Veselé školce
    • Procházka školkou
    • Zaměstnanci
    • GIS - základní mapový portál
    • Portál občana
  • Nástěnka v MŠ
  • Život ve Veselé školce
    • Den ve školce
    • Rok ve školce
  • Třídy
    • Modrá třída
    • Červená třída
    • Zelená třída
    • Žlutá třída
  • Adaptace dětí
  • Předškoláci
    • Na slovíčko o školní zralosti
    • Projekty na podporu školní zralosti
    • Zajímavé odkazy
  • Nadstandardní aktivity
  • Projekty mateřské školy
  • Projekty podpořené ze státních a evropských fondů
  • Spolupracujeme s
  • Stravování
    • Jídelníček
    • Potravinovné alergeny
    • Vnitřní řád školní jídelny
    • Spotřební koš
    • Recepty
  • Dokumenty
  • Prohlášení o přístupnosti
  • Zpracování osobních údajů
  • Fotogalerie
  • Spolek rodičů
  • Kontakty
  • Jídelníček
    na tento týden
  • Střípky
    z Veselé školky
  • Akce na
    tento měsíc

zřizovatel organizace logo

Mateřská škola Velká Bíteš,
U Stadionu 538, příspěvková organizace

  • U Stadionu 538
    595 01 Velká Bíteš
  • +420 566 789 611
  • reditelka@msbites.cz
  • podrobné kontakty
© 2023 Copyright Mateřská škola Velká Bíteš, U Stadionu 538
Vytvořil xart.cz
Vyhledávání