Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Recepty

Na této stránce naleznete různé recepty pro Vaši inspiraci.

Paprikové krupobití

IMG 3678Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji do sklovita, přidáme česnek nasekaný nadrobno, žampiony, paprikové trio Bonduelle a ještě krátce orestujeme. Smícháme s uvařenými kroupami a dochutíme solí. Příloha vhodná ke všem druhům masa.

Jáhlová polévka se zeleninou

30741662 10204662995492783_8290105562176159744_nJáhly vypereme a důkladně několikrát spaříme vařící vodou, aby ztratily hořkost. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, celer a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme květák, spařené jáhly, sůl, sekanou petrželovou nať. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.

Talíř duhové víly neboli kuřecí steak s kukuřičkou a zeleninou Julienne

talíř duhové_víly

 Kuřecí maso připravíme jako přírodní steaky. Zeleninu Julienne mix (od Bonduelle) orestujeme na másle a jenom lehce dochutíme solí a cukrem. Potom přidáme kukuřici, kterou již jenom prohřejeme.Podáváme s bramborem nebo rýží.

Honolulu neboli zeleninové těstoviny s tuňákem

IMG 3382 Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme česnek a ještě krátce orestujeme. Přidáme tuňáka, scezenou zeleninu Julienne mix (od Bonduelle), prohřejeme a dochutíme.Podáváme s těstovinami. Můžeme podávat teplé, ale i jako studený salát.

 

Pomazánka sýrová s celerem

sýrová s_celerem

Do nádoby na šlehání dáme tavený sýr, máslo (rama), jemně nakrájenou cibuli. Dále vychlazená, uvařená vejce, která jsme si nastrouhali a nastrouhaný syrový celer. Vyšleháme do pěny, dle potřeby osolíme a zdobíme sekanou pažitkou.

Polévka pórková s kapáním

IMG 4056Nakrájený pórek orestujeme na oleji, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Kapání přes hrubé síto zavaříme do vařící se polévky. Opět přivedeme k varu a ještě 5 minut vaříme. Kapání: vejce s mlékem rozšleháme, osolíme a přidáme hrubou mouku.

Zeleninové rizoto

IMG 3726Rýži přebereme, omyjeme, vypereme, osolíme a uvaříme. Zeleninu ( mrkev, celer, petržel, květák, kedlubny, paprika, atd.) a cibuli nadrobno nakrájíme a krátce orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a udusíme do měkka. Rýži a zeleninu promícháme, dle potřeby dosolíme a při podávání sypeme strouhaným sýrem. Do rizota můžeme přimíchat dle fantazie i sterilovanou kukuřici, fazole, hrášek.

zřizovatel organizace

Zřizovatel organizace - Velká Bíteš

Účastníme se projektů
  • Celé Česko čte dětem
  • Mrkvička
  • Bonduelle
  • Škola plná zdraví
  • GOODYEAR - Bezpečná školka
  • Soutěž s panem Popelou